Světový IT guru míří na INVEX Forum

Dr. Eng Lim Goh, CTO, SGI

• jeden z 25-ti nejvlivnějších CTO na světě
  • držitel dvou amerických patentů na poli výpočetní grafiky a
  • jeden 15-ti osobami, které stojí za to sledovat.

Pan Goh Přednese na odborném ICT & Business setkání INVEX Forum přednášku o úspešné inovaci v globálním měřítku.

Představí se 15. září v pavilonu E/1. poschodí jako důležitý zahraniční host v rámci sekce ICT a průmyslové inovace.

Dr. Goh je známý jako propagátor výpočetních systémů příští generace vytvořených specificky pro zákazníky vyžadující vysoký aplikační výkon. S tím souvisí i jeho obhajoba vysoké výpočetní hustoty a přístup, který zastává rovnovážné zastoupení různých architektur počínaje globálně adresovatelnou pamětí až po architektonický design.

Dr. Eng Lim Goh pracuje pro firmu SGI již 19 let a během této doby působil jako vedoucí výzkumu (od roku 1998) a od roku 2001 jako CTO (chief technology officer). Mezi jeho specializaci patří práce s výpočetními, grafickými algoritmy a vysoce výkonné výpočetní (HPC = high performance computing) architektury.

V odvětví HPC dohlížel na projekt nazvaný Ultraviolet, jehož cílem bylo pro firmu navrhnout a sestavit vědeckou výpočetní architekturu nové generace. Dr. Goh je také spoluautorem materiálu určeného Operační skupině pro revitalizaci oblasti HPC (HECRTF), ve kterém SGI zformulavala svá doporučení pro vládní financování příslušných klíčových technologií. Tento návrh byl skupinou HECRTF v roce 2003 zrevidován a posouzen jako jeden z nejlepších materiálů, který kdy obdrželi.

Více o sekci ICT a průmyslové inovace: http://www.bvv.cz/i2000/Akce/b-inv.nsf/WWWAllPDocsID/IEXP-83SETD/$File/Pozvanka.pdf

Eng Lim Goh
Veletrhy Brno a.s.