Znáte svoje náklady na potisk obalů? Zjistíte na EMBAXu v pavilonu F

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeKompletní nabídku označovacích zařízení z portfolia Markem-Imaje představí na veletrhu EMBAX 2010 firma ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM spol. s r.o.

Premiéru budou mít inkoustové tiskárny velkých znaků řady 5000 pod označením 5800 a 5600. Zajímavostí v expozici firmy ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM v pavilonu F bude nová služba pro klienty. Zákazníci si budou moci nechat spočítat náklady na potisk jejich obalů včetně celkových nákladů na údržbu a provoz tiskáren řady 5000. „Účast na veletrhu EMBAX, který se koná společně s potravinářskými veletrhy SALIMA, je pro nás důležitým marketingovým nástrojem, protože většina našich zákazníků patří do potravinářského průmyslu. Veletrh vnímáme jako příležitost ukázat současným i potencionálním zákazníkům na jednom místě veškeré produkty společnosti Markem-Imaje,“ řekl Pavel Ondrášek, jednatel firmy ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM spol. s r.o.
Poslední generace inkoustové tiskárny Markem-Imaje 5800 využívá jedinečnou technologii Touch Dry, jež poskytuje kvalitní a výrazný tisk na kartóny i fólie. Tiskárna je díky jedinečné technologii, která využívá jako médium horký vosk, zvláště vhodná k označování obalů potravin. Zaručuje stoprocentní čitelnost čárových kódů podle GS1, a to po celou dobu životnosti obalu v logistickém řetězci. „Vytištěné symboly a obrázky totiž usychají okamžitě při kontaktu s materiálem, nikdy se nerozpijí nebo nevyblednou. Na rozdíl od inkoustu lze horký vosk použít i při potisku fólie,“ upřesnil Pavel Ondrášek. Druhá novinka s označením 5600 je novou generací inkoustových tiskáren s vysokým rozlišením na potisk kartónů. V této technologii je používán inkoust na bázi Glycol-Etheru.

Tiskárna Markem-Imaje 5800 je vhodná k označování potravin

Výrobky produktové řady 5000 jsou jedinečné ve svém oboru. Do loňského roku byla patentovaná technologie horkého inkoustu Touch Dry použita v produktové řadě 5200/5400, od letošního roku byla implementována v tiskárně 5800. Velkou konkurenční výhodou nového modelu je možnost repasování tiskových hlav, které se používají v tiskárnách řady 5000. „Žádná jiná technologie používaná pro potisk kartónů tuto možnost nemá, tiskové hlavy konkurenčních společností jsou po ukončení její životnosti nahrazovány novými. Tato skutečnost se výrazně projevuje na snížení celkových nákladů na provoz popisovacích zařízení společnosti Markem-Imaje,“ dodal jednatel.
Výhodou voskové tiskárny 5800 je vysoká produktivita – horké inkousty tisknou na širokou paletu materiálů, a to v prostředí od 0 do 40şC. Může se pochlubit rychlostí tisku až 182m/min., její komunikační schopnosti zahrnují barevný dotykový displej, ethernet a USB. Webový prohlížeč nabízí zvýšenou flexibilitu a funkčnost pro koncového uživatele, integrátory a OEM výrobce. Tiskárna 5800 může být integrována do výrobních linek, databází nebo ERP systému pomocí software CoLOS Enterprise®.

Ondrášek: Umíme efektivně řídit provozní náklady

Firma ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM spol. s r.o. patří už bezmála dvě desítky let k jednomu z nejvýznamnějších hráčů na trhu popisovacích zařízení v České a Slovenské republice. „Přes ekonomickou recesi, která postihla více či méně prakticky všechny firmy ve většině oborů, se nám daří získávat nové zákazníky. Jedná se o zákazníky, kteří sledují náklady na provoz popisovacích zařízení na svých výrobních linkách. Poslední generace tiskáren Markem-Imaje jsou vybaveny plnou diagnostikou provozu tiskáren, jež umožňuje efektivně řídit provozní náklady. A to ať se jedná o spotřební materiály nebo náklady na preventivní údržbu,“ dodal Pavel Ondrášek.

V současnosti společnost eviduje více než 2500 instalovaných strojů u mnoha výrobců z nejrůznějších oborů. Je výhradním distributorem špičkových výrobků společnosti Markem- Imaje. Pro tyto značky jako jediná firma v tomto teritoriu také dodává veškerý spotřební materiál, náhradní díly a především poskytuje nadstandardní servisní služby.
ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM spol. s r.o.