Civest představí poloautomatický stroj na výrobu krabic Quark

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeStroje a zařízení pro výrobu obalů z papíru, lepenek a plastických fólií, doplňková zařízení a manipulační techniku pro obalářský průmysl bude na veletrhu EMBAX prezentovat firma CIVEST Praha s. r.o. K novinkám bude patřit poloautomatický stroj na výrobu krabic Quark 2500 Semi automatic. Jde o zařízení pro zpracování archů vlnité lepenky v tloušťkách 3 – 7 mm s maximální šíří 2500 mm a s možností manuálního/automatického zakládání archů. Stroj umožňuje podélné a příčné rylování a výsek s automatickým zobrazením polohy nástrojů v podélném a v příčném směru. Stroj vyrábí krabice podle FEFCO a LCR kódů a slouží pro produkci malých až středních množství. CIVEST ve své expozici představí také oblast prodeje a širokou škálu flexotiskových a hlubotiskových barev.

Vázací stroje i míchání barev

CIVEST Praha s.r.o. byl založena v roce 1992 jako dceřinná společnost firmy Civest Group S.r.l., jež uvádí výrobky italských výrobců na trhy střední a východní Evropy. V současnosti nabízí různé produkty od flexotiskových barev, přes stroje pro výrobu obalů až po stroje pro strojírenský průmysl. “ Z portfolia firem, které na trhu zastupujeme, jsou v potravinářském průmyslu využitelná zařízení firmy Emmepi S.r.l., která vyrábí poloautomatické a automatické vázací stroje a páskovačky palet. Dále jde o výrobky firmy Pieri S.r.l., jejíž zařízení se používají pro balení palet s výrobky. Tato společnost je pravidelným dodavatelem do potravinářského průmyslu např., Kraft Foods, Unilever Bestfoods, Coca-Cola apod.,“ dodala Zora Vondráková.
CIVEST Praha se zabývá mj. i mícháním barev. Pomocí automatického míchacího zařízení je schopna namíchat všechny jejich odstíny a zákazníkovi dodat do 24 hodin od objednání. Slouží k tomu automatická nátisková zařízení, která na základě mokrého či natištěného vzorku vyhodnotí složení barvy. Všichni dodavatelé společnosti a její výrobky mají certifikáty podle normy ISO a EU. K jejím zákazníkům patří velké nadnárodní společnosti (SCA Packaging, Model) i české a slovenské firmy – Obaly Morava a.s., Solpap s.r.o., Grafobal a.s., Bachl s.r.o., Vepak s.r.o. a mnoho dalších.

Mnoho společností své investiční záměry pozastavilo

„Opětovné konání veletrhu Embax ve stejném termínu se Salimou velmi vítáme, prezentace na tomto komplexu je pro nás zásadní. Předpokládáme větší účast našich zákazníků, výrobců obalů, protože potravinářský průmysl je pro ně největším odběratelem. Embax je významným veletrhem a oddělení od potravinářských veletrhů mu příliš neprospělo,“ uvedla Zora Vondráková. Podle ní současná krize se nevyhnula ani obalovému průmyslu, mnoho společností totiž přehodnotilo své investiční záměry – pozastavily je a odložily do budoucnosti. Jedním z mnoha důvodů k těmto rozhodnutím bylo i to, že firmy, díky změnám v chování peněžních ústavů, nebyly schopny svoje záměry profinancovat. „Ale spíše než s poklesem poptávek se setkáváme s dumpingovými cenami velkých výrobců, kteří bojují o přežití. O konkurenci z východu se snad ani zmiňovat nemusíme,“ dodala.
CIVEST Praha s.r.o.