Speciální dvouvrstvé vlnité lepenky v expozici INDUSTRIAL MACHINERY

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeINDUSTRIAL MACHINERY s.r.o. představí na mezinárodním veletrhu EMBAX mimo jiné i různé druhy speciálních dvouvrstvých vlnitých lepenek v rámci jedné ze svých sekcí zaměřené na obalové materiály. Jedním z hlavních tahounů je nově vyvinutá pružná vlnitá lepenka, která je určena pro balení křehkých výrobků ze skla nebo k ochraně nábytku, přičemž plní i dekorativní funkci a z ekologického hlediska je plně recyklovatelná. Další novinkou je lepenka s lepící vrstvou pro okamžité balení zejména plochých výrobků, například knih, kalendářů nebo drobného zboží s netypickými rozměry, pro které se nevyplatí vyrábět samostatný přepravní obal. Tento druh balení navíc nevyžaduje pracnou manipulaci s lepící páskou a šetří tak výrazně náklady na balení. Třetím překvapením je prolamovaná (příčně rylovaná) dvouvrstvá vlnitá lepenka, která je vhodná ke snadnému balení hranatých a členitých výrobků v obou směrech (příčném i podélném), což klasická lepenka vzhledem ke své lámavosti neumožňuje. Zajímavou novinkou je také protiskluzná pogumovaná lepenka, která slouží zejména jako proložka na palety s mnohem lepší fixaci zboží na paletě, a barevná lepenka s vlnou E pro výrobu ozdobných krabiček a jiných dekorativních produktů.V expozici nebude chybět vedle uceleného sortimentu vlnitých lepenek i několik typů speciálních lepících pásek (např. oboustranná lepící páska pro výrobu sáčků s klopou a lepicí páskou).

V rámci druhé sekce společnosti INDUSTRIAL MACHINERY zaměřené na stroje pro výrobu a zpracování obalových materiálů bude vlajkovou lodí zajímavý stroj pro podélné i příčné řezání měkkých rolovaných materiálů jako jsou dvouvrstvá vlnitá lepenka, pěnový polyetylen, bublinková fólie apod. Tento stroj umožňuje mimo jiné také převíjení velkých rolí na malé. Společnost INDUSTRIAL MACHINERY bude na své expozici prezntovat také stroje pro výrobu obalových materiálů, převíječky stretch fólií, řezačku papírových dutinek, výrobník fixačního výplňového materiálu z odpadního kartonu, řezačku rolovaných měkkých materiálů atd.

Jednatel Jaroslav Sušeň: Účast na veletrhu EMBAX se nám vždy vyplatila

„Veletrhu EMBAX se účastníme již potřetí, oceňujeme na něm především účast odborných návštěvníků jak z řad konkurence, tak z řad nákupčích a obalových techniků. Tato prezentace nám kromě prestiže a zviditelnění, pokaždé přinese i nové významné zakázky. Dá se říci, že se nám účast na EMBAXu vždy vyplatila. Svědčí o tom mimo jiné také skutečnost, že s každým ročníkem roste i naše výstavní plocha. Letos si také mnoho slibujeme od spojení tohoto veletrhu s potravinářskými veletrhy SALIMA a VINEX,“ uvedl jednatel a vedoucí obchodního úseku INDUSTRIAL MACHINERY s.r.o. Jaroslav Sušeň.
Stejně jako většina firem se útlum prodeje nevyhnul ani společnosti INDUSTRIAL MACHINERY. „I my jsme pocítili krizi na vlastní kůži, avšak zvýšeným úsilím a tvrdou prací se nám podařilo zastavit pokles prodeje ze začátku roku 2009. Nyní můžeme s potěšením konstatovat, že náš obrat vzrostl oproti roku 2008 o téměř dvacet procent,“ konstatoval jednatel. Společnost v současnosti exportuje zejména na Slovensko, do Polska a Rakouska, a to především stroje pro výrobu obalových materiálů, například extrudery pro výrobu bublinkové fólie, převíječky stretch fólií, řezačky papírových dutinek nebo automat pro výrobu zipových sáčků. Z obalových materiálů jdou na vývoz především speciální oboustranné lepící pásky pro výrobu LDPE a PP sáčků s klopou a lepící páskou, lepící pásky
s potiskem, vlnitou lepenku apod.

Oboustranné pásky s antistatickou vrstvou jsou levné a efektivní

Oboustranně lepící pásky pro výrobu LDPE a PP sáčků, které společnost dodává, jsou oproti konkurenčním páskám vybaveny antistatickou krycí páskou významně zvyšující komfort při balení. „Tato krycí vrstva je navíc univerzálně použitelná jak pro LDPE, tak i pro PP sáčky, zatímco konkurenční pásky se dají použít buď pouze na LDPE nebo jen na PP sáčky. Použitím našich pásek tedy výrobci sáčků šetří místo ve skladu i finanční prostředky, a díky velkému objemu prodeje patří k jedněm z nejlevnějších,“ upřesnil Sušeň. Další typ této pásky
bez antistatické krycí fólie je vybaven extra silným lepidlem a je určen pro výrobu bezpečnostních sáčků na dokumenty nebo dražší zboží . V nabídce společnosti jsou také běžné oboustranně lepící pásky s PP nebo textilním nosičem, jež se používají například při pokládání koberců nebo pásky s pěnovým nosičem určené pro aplikaci zejména
v nábytkářském a automobilovém průmyslu.

Společnost zahájila vlastní výrobu a plánuje ji nadále rozšiřovat

se donedávna zabývala pouze importem, velkoobchodním prodejem, reexportem obalových materiálů a strojů pro obalový průmysl a výrobou v kooperaci, kde podíl firmy na výrobě byl zatím asi čtvrtinový. „V letošním roce zahajujeme také vlastní výrobu v oblasti obalových materiálů. Naším výrobním sortimentem, na který se v současnosti soustředíme, bude produkce ozdobných dárkových krabiček, přířezů a proložek z dvouvrstvé vlnité lepenky, pěnového polyetylenu, bublinkové fólie, balícího papíru, tří a pětivrstvých vlnitých lepenek a hladkých lepenek. Do budoucna plánujeme další rozšíření výroby,“ dodal jednatel společnosti.

INDUSTRIAL MACHINERY s.r.o.
Kontaktní osoba:
Jaroslav Sušeň
INDUSTRIAL MACHINERY s.r.o. byla založena koncem roku 2005 na základě dlouholetých zkušeností a praxe v oboru obalových materiálů jednoho ze společníků Jaroslava Sušně. Firma, které se zatím každoročně daří zvyšovat obrat o několik desítek procent, se donedávna zabývala pouze importem, velkoobchodním prodejem, reexportem obalových materiálů a strojů pro obalový průmysl a výrobou v kooperaci, kde podíl firmy na výrobě byl zatím asi čtvrtinový.