Firma VELTEKO chystá pro návštěvníky veletrhu EMBAX řadu novinek

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeNejnovější modely strojů ve světové či české výstavní premiéře představí ve své expozici na veletrhu EMBAX firma VELTEKO s.r.o. „Více nebudu prozrazovat, návštěvníkům našeho stánku rádi veškeré novinky ukážeme. Srdečně je zveme do naší expozice, najdou nás v hale F, stánku 1. Veletrh Salima/Embax je největší tuzemskou příležitostí prezentovat naši společnost, ukázat novinky, setkat se stávajícími i potenciálními zákazníky. Vždy se snažíme, aby forma a rozsah prezentace odpovídal naší pozici tuzemského lídra,“ řekl Ing. Marek Škvor, komerční manažer společnosti.
Ze svého širokého portfolia bude VELTEKO prezentovat vertikální hadicové balicí stroje, uzavíračku sáčků a dávkovače. Další zajímavostí jsou kombinační váhy japonské společnosti Yamato a španělský horizontální balicí stroj Mespack. Pro obě zahraniční firmy je VELTEKO výhradním zástupcem pro trhy v ČR a na Slovensku.

K hlavním trendům v oblasti balicích strojů patří již řadu let systémy sekundárních uzavírání sáčků (zip, memory strip, etiketa, atd.). „V poslední době jsou požadovány stroje, řízené pomocí výkonných průmyslových počítačů, které přinášejí celou řadu nových možností v oblasti komunikace, konektivity či statistiky,“ upřesnil Marek Škvor. Podle něho mezi spokojené zákazníky VELTEKO patří velké renomované nadnárodní koncerny, ale i řada dalších významných tuzemských a zahraničních potravinářských firem, firem z oblasti petfood, pracích prášků, chemického průmyslu atd.

Přes celosvětovou recesi má VELTEKO na své stroje odbyt. „Přesto bylo několik projektů odloženo na pozdější dobu. U těch úspěšných byl cítit větší tlak zákazníků po stránce podmínek kontraktů. Pokud se týká obratu, byl vliv krize pro nás minimální,“ poznamenal Marek Škvor. Tato silně exportní firma prodává stroje po celé Evropě i do dalších kontinentů. Přesto považuje český trh za velmi významný, čemuž také odpovídá rozsáhlá prezentace na letošním veletrhu v Brně.

EMBAX se bude konat na brněnském výstavišti ve dnech 2. – 5. března 2010 souběžně s mezinárodními potravinářskými veletrhy SALIMA, MBK (5. mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství), INTECO (24. mezinárodní veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování) a s veletrhem VINEX (15. mezinárodní vinařský veletrh). Komplex těchto projektů nabízí technologické workflow od potravin přes technologie pro jejich zpracování, přípravu, balení, značení a přepravu až po marketing a další služby pro potravinářský průmysl. Nabízí zpracovatelům potravin a potravinářských technologií možnost většího výběru dodavatelů obalových technologií.
Firma VELTEKO
VELTEKO s.r.o.
Společnost VELTEKO s.r.o. byla založena roku 1991 a zabývá se projekcí, výrobou a dodávkami technicky vyspělých balicích linek, zejména do potravinářského průmyslu. Od roku má 1996 certifikovaný systém řízení jakosti podle EN ISO 9001. Čtvrtinu zaměstnanců tvoří vývojoví inženýři, proto základními rysy výrobků VELTEKO jsou technická propracovanost, vysoká spolehlivost a nízké provozní náklady.