Řada Nespresso Les Collections CitiZ

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verze„Společnost Nespresso dala podnět k vzniku intelektuální skupiny „Vize designu pro rok 2010“, aby vyvinula nové průlomové moderní designy a dále zdokonalila svou nabídku“, prohlásil Anne-Claude Truchement, produktový manažer pro Les Collections ze společnosti Nespresso. „Jedním z hlavních cílů kolekce CitiZ bylo přitakat urbanistické a soudobé osobitosti kávovaru a přidat mu radikální designový přístup."

Nová řada představuje retro-moderní optimalizovaný styl s působivou vizáží, jenž vyzařuje silného průmyslového ducha a vychází z architektonických linií. Řada nezapomíná na žádný aspekt přípravy kávy, jejího ochutnávání a konzumace za pochodu.

Na návrhu nové řady příslušenství CitiZ společnost Nespresso spolupracovala s Antoinem Cahenem, svým dlouhodobým partnerem-designérem a spoluvlastníkem Les Ateliers du Nord v Lausanni ve Švýcarsku.

Pan Cahen prohlásil: „Není těžké se držet hodnot značky, protože jsou naším charakteristickým rukopisem, našimi hodnotami. To je důvod, proč se od nich nikdy nevzdalujeme. Zůstávají neměnné. Vždy je předáván stejný postoj a následkem toho lze podle designu ihned rozpoznat kávovar Nespresso nebo nějaké příslušenství.”

Navrženo Antoinem Cahenem:
  • Dvoustěnné sklenice, které lze používat samostatně anebo se pohodlně vejdou na podnos (navržen rovněž panem Cahenem). Z technického hlediska jsou sklenice geniální, protože poskytují vynikající tepelnou izolaci, což udrží kávu v té správné teplotě. Pan Cahen použil řemeslně opracovaná skla, aby sloučil dvě sklenice v jedné, což sklenicím udělilo nový rozměr. Ve sklenicích se nachází jemné linky nebo „proužky“, které napodobují některé z prvků designu použitého u kávovarů CitiZ, aby byl zdůrazněn retro-moderní nádech. Třebaže jejich objem pro kávu espresso a lungo se liší, oba šálky jsou zvenku stejně velké. Tyto ručně foukané sklenice lze bezpečně umývat v myčce na nádobí.
  • Jsou také k dispozici sklenice z kostního porcelánu ve stejném designu, do nichž můžete dávat cukr, čokoládu nebo sušenky, a připravit tak jedinečné domácí pohoštění.
  • Abychom vyzdvihli modulární povahu řady CitiZ, nabízíme řadu ručně pískovaných tmavě šedých břidlici připomínajících podnosů v oválném tvaru, které jsou dostupné ve třech velikostech. Vejde se na ně devět, tři nebo dva šálky z porcelánu či skla. Jedním z jedinečných aspektů jejich designu je to, že na stejný podnos se vejdou odlišné velikosti kávových šálků (na kávu lungo nebo espresso). Podnosy jsou proto velmi praktické a zároveň z nich vyzařuje vážný avantgardní duch.
„Tyto podnosy,“ prohlásil pan Cahen, „byly inspirovány degustačními tácy používanými v produkčním středisku společnosti Nespresso. Vycházejí ze smyslového zážitku, který lze nyní aktivně provádět i při ochutnávání kávy.“
  • Pan Cahen také navrhl speciální ochutnávkovou lžíci s prodlouženou rukojetí. Zahnutá část lžíce je vyklenutá jako vajíčko a byla navržena speciálně pro nabírání pěny ze dna sklenice nebo šálku. Lžíce jsou dostupné ve dvou velikostech a byly vyrobeny z nerezové oceli.
Nabídka kolekce CitiZ Les Collections půjde ještě o krok dále a později během tohoto roku uvede na trh polykarbonát a nerezovou ocel pro zásobníky na kapsle, aby zdůraznila avantgardního ducha celé řady kávovarů.

Cena sady CitiZ Avant-Premier je 1000 Kč, CitiZ Espresso skleničku ve skleničce můžete zakoupit za 830 Kč.

Ceny ostatního příslušenství naleznete na www.nespresso.com.

O společnosti Nestlé Nespresso SA

Společnost Nestlé Nespresso SA, světový průkopník a špička na trhu s porcovanou kávou nejvyšší kvality, představuje svým zákazníkům kávy Grands Crus nejvyšších kvalit, které si mohou vychutnat v pohodlí svého domova, stejně tak jako v místech mimo něj, v gurmánských restauracích, exkluzivních hotelích, luxusních buticích a kancelářích. Nabídka společnosti Nespresso se zaměřuje na svou jedinečnou trilogii - unikátní kombinace káv nejvyšší kvality, chytrých a stylových kávovarů a služeb šitých zákazníkům na míru. Kombinace těchto tří prvků zaručuje chvíle skutečného požitku – jedinečný zážitek z kávy Nespresso. S vedením ve městě Paudex ve Švýcarsku a více než 3 900 zaměstnanci prodává společnost Nestlé Nespresso SA výrobky do více než 50 zemí světa přímo svým zákazníkům. Ke konci roku 2008 jsme měli také více než 157 prestižních butiků ve významných světových metropolích. Již třetí rok jde o nejrychleji rostoucí společnost v rámci skupiny Nestlé a jednu z jejích „miliardových značek“ s příjmy přesahujícími poprvé v roce 2008 2 miliardy švýcarských franků a uchovávající si roční tempo růstu o více než 30 % od roku 2000. Chcete-li se dozvědět více informací, navštivte stránky www.nespresso.com.
Řada Nespresso Les Collections CitiZ
Nestlé Nespresso Česko
Kontaktní osoba:
Josef Voltr
Josef.Voltr@nespresso.com
Telefon:
+420724420955
www.nespresso.com
Společnost Nestlé Nespresso SA, světový průkopník a špička na trhu s porcovanou kávou nejvyšší kvality, představuje svým zákazníkům kávy Grands Crus nejvyšších kvalit, které si mohou vychutnat v pohodlí svého domova, stejně tak jako v místech mimo něj, v gurmánských restauracích, exkluzivních hotelích, luxusních buticích a kancelářích.Nabídka společnosti Nespresso se zaměřuje na svou jedinečnou trilogii - unikátní kombinace káv nejvyšší kvality, chytrých a stylových kávovarů a služeb šitých zákazníkům na míru.