Jindřichohradecké úzkokolejky

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeVíce než století neodmyslitelně patří ke koloritu Jindřichohradecka dvě lokálky s rozchodem kolejí pouhých 760 mm, zato s délkou úctyhodných 79 km. Obě tratě, Jindřichův Hradec - Nová Bystřice i Jindřichův Hradec - Obrataň, dodnes
slouží svému původnímu účelu, každodenní osobní a nákladní dopravě. Jsou však také významnou technickou památkou a jednou z nejnavštěvovanějších turistických zajímavostí regionu. Jízda stoletým historickým parním vlakem do půvabných zákoutí České Kanady je nejen jedinečným výletem do minulosti, ale i zážitkem, který si prostě nelze nechat ujít.

Jindřichohradecké místní dráhy a. s. zajišťují v rámci svých železničních tratí:

• pravidelné motorové i parní vlaky pro veřejnost
• výletní vlaky na objednávku s parní i motorovou lokomotivou • vlaky svatební, pro uzavřené společnosti, pro foto a film • doprovodné programy k vlakům (občerstvení, pikniky, zábava, hudba, živá vystoupení situovaná do dávné i nedávné historie) • ubytování ve vybraných nádražích • navazující doprava historickým autobusem • tisk dobových železničních lepenkových jízdenek

Jízdní řád našich tratí najdete v celostátním jízdním řádu (ČD), tratě č. 228 a 229, nebo na našich internetových stránkách: www.jhmd.cz

:

Jindřichohradecké místní dráhy,a.s.
Nádražní 203/II

377 01 Jindřichův Hradec

mob.: 737 204 544

Jindřichohradecké úzkokolejky
Přiložené soubory
Jindřichohradecké místní dráhy a.s.
office@jhmd.cz
Telefon: