MANEX představí robotický paletizátor

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeHlavním magnetem expozice MANEX & Co a.s. bude na veletrhu EMBAX robotický paletizátor na skupinová balení. Jde o typ vybavený univerzální uchopovací hlavou, která kromě samotného ukládání zboží na paletu, umí i manipulovat s prázdnou paletou. Stroj bude v provozu a návštěvníci si ho budou moci prohlédnout v pavilonu F, stánek č. 77. Obchodní zástupci společnosti samozřejmě zájemce seznámí se všemi dalšími zařízeními z široké nabídky firmy a poradí při řešení konkrétních projektů.

„Na veletrhu EMBAX vystavujeme již tradičně, je to výborná příležitost se potkat s řadou našich stávajících i budoucích zákazníků. Letošní spojení veletrhů SALIMA s veletrhem EMBAX, který přesně odpovídá našemu zaměření, velmi vítáme a považujeme za logický krok,” řekl Ing. Milan Duda, regionální obchodní ředitel.

Společnost MANEX & Co a.s. na trhu působí už od roku 1992. Zabývá se vývojem, projekcí, výrobou a dodávkami manipulačních a balicích linek. Specializuje se na paletizaci a depaletizaci. Orientuje se tedy na odvětví, kde je nutná manipulace s obaly, polotovary nebo hotovými výrobky. K zákazníkům společnosti patří zejména potravinářský a nápojový průmysl, v ČR jsou to např. mlékárny Olma, Madeta, Kunín, pivovary Budějovický Budvar, Plzeňský Prazdroj, Starobrno, Staropramen, Krušovice a další firmy z jiných odvětví jako Procter&Gamble, Phillip Morris, Stock apod. Firma dodává kompletní plnící a balící linky na klíč, paletizátory, depaletizátory, vkladače a vykladače, dopravníky, elevátory a další zařízení pro všechny druhy zboží a výkonové kategorie.

„Naše technologie dodáváme do celého světa s přirozenou převahou zákazníků v rámci Evropy. Kromě českého trhu, na kterém máme v potravinářství a nápojářství významný podíl, pocházejí naši zákazníci tradičně zejména z Německa, zemí Beneluxu, Velké Británie a Polska. Realizovali jsme významné exporty i do USA, Malajsie, Ruska a Japonska “ doplnil ředitel.
Podotkl, že současná celosvětová krize se dotkla společnosti pouze částečně. Nebyl totiž zaznamenán větší pokles v počtu poptávek, ale projevil se trend v oddalování samotných objednávek. „Investice do technologií se v roce 2009 odsouvaly na pozdější dobu. V tomto roce naopak očekáváme nárůst objednávek,” upřesnil Ing. Duda.
Manex
MANEX & Co a.s.