Vysočina se připravuje na veletrh REGIONTOUR 2010

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzePříspěvková organizace Vysočina Tourism odstartuje své aktivity v oblasti cestovního ruchu v roce 2010 prezentací turistických možností Vysočiny odborníkům i široké veřejnosti na veletrhu Regiontour 2010 v Brně, který se bude konat od 14. do 17. ledna 2010.

Návštěvníkům veletrhu bude k dispozici bohatá nabídka možností pro trávení klidné rodinné dovolené na venkově, aktivní dovolené na kole, na koni či na lyžích, cesty za poznáním historie, památek atd. Tuto bohatou nabídku doplní ještě řada kulturních, společenských a sportovních akcí a volnočasových aktivit. Nabídka bude prezentována jak příspěvkovou organizací, tak zúčastněnými městy, obcemi, mikroregiony a podnikatelskými subjekty.

Nově pojatá moderní expozice Vysočiny bude stát na ploše 161 m2. Převládat bude bílá barva symbolizující čistotu, přívětivost a krásu regionu Vysočina. Bílá barva bude doplněna modrozelenými logy kraje Vysočina a motivem filmového pásu, který souvisí s jedním z hlavních témat expozice – „Vysočina filmová“ a „Vysočina – ideální místo pro trávení dovolené rodin s dětmi“. Cílem motivu „Vysočina filmová“ je představit místa na Vysočině, kde se natáčel nějaký film nebo seriál a také místa spojená s našimi slavnými herci a režiséry. Všechna budou spojena ve „Filmovou stezku“.

V jednotlivých sektorech se představí tradiční i noví spoluvystavovatelé – Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Humpolec, Jemnice, Moravské Budějovice, Chotěboř, Třešť, Telč, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Kamenice nad Lipou, Počátky, Žirovnice, Nové Město na Moravě, Přibyslav, Světlá nad Sázavou, Poutní hotel Křemešník, Westernové městečko Šiklův mlýn nebo agentura Zera z Náměště nad Oslavou,

která představí typické regionální výrobky, které nesou značku „Vysočina – regionální produkt“. Významným partnerem veletrhu je také v roce 2010 skupina ČEZ, která představí okolí Dalešické přehrady, nabídku mikroregionů Hrotovicko, Náměšťsko, Horácko, Chvojnice, Rokytná, města Náměšť nad Oslavou a Jaroměřice nad Rokytnou a služby informačního centra Jaderné elektrárny Dukovany a přečerpávací vodní nádrže Dalešice. Ve společné expozici se bude po několika letech prezentovat také krajské město Jihlava.

Pro návštěvníky expozice Vysočiny je s pomocí všech spoluvystavovatelů a sponzorů připravován bohatý doprovodný program. Jeho součástí bude slavnostní setkání přátel kraje Vysočina, pozvánka na festival Mahler Jihlava a představení aktivit souvisejících s osobností Gustava Mahlera, scénka v provedení aktérů oblíbeného seriálu „Četnické humoresky“, tisková konference kraje Vysočina a příspěvkové organizace Vysočina Tourism, soutěže, ochutnávky zdejších pivovarů a další překvapení pro děti i dospělé.

Prezentace na veletrhu Regiontour 2010 je realizována v rámci projektu „Marketing turistické nabídky kraje Vysočina“ s finanční podporou Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Regiontour 2010 se přestěhuje do nového multifunkčního výstavího pavilonu „P“, který poskytuje vystavovatelům i návštěvníkům komfortní prostory k prezentaci i zázemí a tiskové centrum.

Tuzemskému trhu bude nabídka představena dále na veletrzích v Praze, Lysé nad Labem, Ostravě, Hradci Králové. V zahraničí se s ní seznámí zájemci v Bratislavě, ve Vídni, v Utrechtu, Miláně, Bruselu a v Mnichově.
Vysocina
Vysočina Tourism