Expozice Znojemska

Verze pro tiskOdeslat stránku e-mailemPDF verzeGarantem expozice Znojemska na 19. mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2010, který bude probíhat od 14. do 17. ledna 2010 na brněnském výstavišti, bude Znojemský regionální rozvoj, o.p.s., ve spolupráci s městy, městysy a obcemi okresu Znojmo a za účastí rakouských a českých vinařů, kteří budou nabízet široké veřejnosti ochutnávky nejlepších vín .

Spoluvystavovatelé:

Město Znojmo, Město Moravský Krumlov, Město Miroslav, Město Jevišovice, Městys Vranov nad Dyjí, Obec Dobšice, Obec Kuchařovice, Obec Únanov, městys Běhařovice, Obec Mikulovice, Turistické informační centrum Znojmo, Informační centrum Moravský Krumlov, Městské kulturní a informační středisko Miroslav, Informační středisko sdružení obcí Vranovsko, Informační centrum Jevišovice, Impulsové centrum Znojmo (GIZ Znojmo), Zájmové sdružení obcí Hrušovansko (Mikroregion Hrušovansko), obec Dolní Bojanovice, Živé pomezí Krumlovsko-Jevišovicko, Mikroregion Moravskokrumlovsko, Mikroregion Miroslavsko, Dobrovolný svazek obcí Znojemsko (Mikroregion Znojemsko), Mikroregion Jevišovicko, Mikroregion Morava, Svazek obcí Sever Znojemska, Skupina ČEZ (Jaderná elektrárna Dukovany), Znojemský vinný sklep, Eko Hnízdo,vinařství Saleta – Víšnové, vinařství Kořínek, vinařství Barabáš, vinařství Líbal, Tasovické vinařství, hotel a restaurace Morava Znojmo, Okresní hospodářská komora Znojmo, Inter Znojemia Group, a.s., Hotel Weiss Lechovice, Hotel zámek Kravsko, Hotel Adamantino, a.s., Zálesí a.s. – hotel Pohoda a hotel Weiss Lechovice

Zahraniční spoluvystavovatelé:

Bezirksweinbauverband Retz
Weingut Windmuhlheuriger Bergmann
Weinbaufamilie Erich Nebenfuhr
Weingut Hebenstreit
Weinhof Koller

Skupina ČEZ -Jaderná elektrárna Dukovany
Eko Hnízdo s.r.o.
Veletrhy Brno a.s.
Hotel a restaurace Morava Znojmo

Uvedené subjekty chtějí nabídnout Znojemsko jako region s bohatými přírodními a historicko-kulturními atraktivitami včetně široké turistické a cykloturistické sítě i jako oblast kvalitních vín a dobrých jídel s možností ubytování, rekreací u vody, pěší i vodní turistikou anebo jízdou na koni. Znojemská expozice bude samostatná s atypickým provedením na ploše více než 106m2 a s deseti samostatnými pulty. Všichni návštěvníci budou mít možnost ochutnávat znojemská vína i jiné speciality ze Znojemska. Expozice se nachází v pavilonu P, stánek č. 058.

Ve Znojemské expozici budou každý den probíhat ochutnávky znojemských a rakouských vín pro odbornou a laickou veřejnosti přímo u vinařských pultů, při kterých mohou návštěvníci degustovat vína různých odrůd a vinařů.

Ing. Samir Maloula
ředitel Znojemského regionálního rozvoje, o.p.s.
Znojemský regionální rozvoj, o.p.s.
Kontaktní osoba:
Ing. Samir Maloula